St Andrew’s School ELC

, South Australia

"Pascale have a good understanding of school environments." Alan Williams, St Andrew's School

Process

Pascale Construction was awarded the contract to construct the new Early Learning Centre (ELC) and refurbishment of the Habich building. The works included the demolition of an existing building and construction of a new Early Learning Centre incorporating outdoor play spaces and landscaping.  The existing Habich building was concurrently refurbished and provided new services, floor coverings and joinery.

Resolution

Detailed finishes were required to give the buildings, including the existing building, a modernised and fresh look. The project had its challenges including being in the centre of a functioning school as well as a client request mid-stream to incorporate the refurbishment and extension of two adjacent buildings which were to be completed within the original project program.

This project involved a new build of the Early Learning Centre (ELC) with an open communal area between two main classroom areas. It includes large window seats that overlook the large outdoor play area. The play area consists of a polycarbonate pergola leading up to a new timber deck, a new shade sail, children’s slide, stainless steel water play pump on exposed aggregate concrete, sand pit, digging pit and many landscaping elements, including climbing rocks, timber tepee, log seats, timber steppers and lawn areas for an environmentally-friendly playing space for play. A Corten laser-cut feature fence at the entrance of the ELC is another stand-out feature

Due to client’s requirements and needs to maintain maximum operational areas at any one time, programming was the main challenge.

The project was delivered within the original project duration and within budget thanks to a collaborative approach between our Client, Architect, Subcontractors and Pascale team.